söndag 1 april 2012

Muntliga redovisningar i geometri på torsdag!

Den här veckan fortsätter vi med bråk! Men torsdagen ägnas åt att fixa det som fattas för att nå målen för G på geometriavsnittet. Ni har alla en eller ev två uppgifter som ska redovisas muntligt då!
Uppgifterna ni ska redovisa finns i  läxhäftet som ni fick av mig före sportlovet. Vid redovisningen kommer ni även att få träna på kompisbedömning. Ni får en matris att fylla i!

När det gäller enhetsomvandling har ni lite kvar innan ni når målen. Tanken är att ni alla ska få visa hur man använder en lathund för enhetsomvandling. Berätta om hur den fungerar och visa med några exempel. Denna redovisning kommer ni att få göra enskilt framför en videokamera, spela in själva för att jag senare ska kunna se om ni nått målen..


OBS! Extra matematiklektioner
Vi ligger 1-2 veckor efter i tidsplanen och det innebär att det blir svårt att nå målen den här terminen. Procent är viktigt att ha tränat på innan ämnesprovet! Min tanke är därför att vi ägnar 1-2 onsdagar under elevens vals tid åt matematik. Vecka 16 har åk 7 prao och då kan jag köra matte med er onsdagen den 18/4 från kl.8.15 till  11.15. Vi ser hur mycket vi hinner då och om vi behöver använda kommande onsdag också. Var beredd på att ägna två onsdagar åt matematik.

Måndagens jobb:
  1. Repetition förhållanden och bråkkamrater. Förkorta och förlänga.
  2. Koppla ihop det här med förhållanden och likformighet.
  3. Andel. Ex. 2/5 av 8c är pojkar. Hur många pojkar finns det i 8c om det är 20 elever i klassen?
  4. Bråk och decimaltal. Hur hör de ihop?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar